Politika privatnosti

Uvod

Ova politika privatnosti je primjenjiva na obradu osobnih podataka od strane DiBO Cleaning Systems, s adresom Hoge Mauw 250, 2370 Arendonk Belgija, u daljnjem tekstu "mi / nas / naši". Ako posjetite našu web stranicu, kupite naše proizvode ili usluge ili popunite naš kontaktni obrazac, mi obrađujemo vaše osobne podatke. U ovoj politici objašnjavamo svrhu obrade vaših podataka, kako obrađujemo vaše lične podatke i koja prava imate u tom pogledu.

Šta radimo

Razvijamo i proizvodimo mašine za čišćenje i sisteme za naše kupce. Naše mašine su opremljene najinovativnijim tehnologijama. Imamo vlastiti odjel za istraživanje i razvoj (R&D), tako da imamo vlastitu razvojnu tehnologiju i možemo vam pomoći što preciznije sa vašim potrebama čišćenja. Ova web stranica je jedan od kanala kojim želimo doći do našeg tržišta.

Lični podaci koje obrađujemo

Lični podaci su svi podaci koji uključuju informacije o vama kao osobi koja se može identifikovati - oni govore nešto o tome ko ste. Te podatke obrađujemo kada spremamo, pregledamo, dijelimo, šaljemo i brišemo, itd. podatke. Kada zaključite ugovor sa nama ili kada popunite kontaktni obrazac, mi obradimo vaše lične podatke. Iako ste verovatno naš poslovni kontakt, vaše ime i sve druge informacije koje se mogu pratiti do vas su lični podaci. Željeli bismo spomenuti koje osobne podatke imamo:


 • Ime, adresa, mjesto stanovanja
 • Broj telefona 
 • Adresa e-pošte, dobijanje informacija (opt-in) putem e-pošte 
 • Pol, firma, pozicija
 • Povijest kontakata
 • Interesi
 • Navike pregledavanja Interneta
 • IP-adresa, društveni ID, cookie ID
 • Ako primate e-poštu od nas, mi registrujemo vašu interakciju (otvaranje i ponašanje klikova)
 • Detalji fakture i plaćanja
 • Napomene koje unosite u web obrasce

Zašto obrađujemo osobne podatke ?

Naš cilj je da vas snabdijemo proizvodima i / ili uslugama, tako da nam očigledno trebaju vaši podaci za izvršenje ugovora. Nadalje možemo koristiti vaše osobne podatke kako bismo Vas kontaktirali, poslali proizvod te vam pružili naknadnu prodaju ili eventualnu garanciju. Također možemo povezati sve vaše podatke s vašim računom kada ga kreirate. Obrada finansijskih podataka je takođe potrebna za izvršenje ugovora.

Takođe koristimo vaše podatke da bismo vam omogućili siguran pristup kada se registrujete kao distributer na našem sajtu (zahtevi za diler račune). Uz ovaj pristup možete dobiti odgovarajuću tehničku dokumentaciju. Takođe obrađujemo vaše podatke kreiranjem korisničkog računa za ispravnu registraciju proizvoda. 

Ako ne sklopite ugovor s nama i, na primjer, ostavite podatke putem našeg web obrasca, u našem je interesu da obradimo vaše podatke kako bismo odgovorili na vaša pitanja ili eventualno pružili druge informacije. Samo ako se pretplatite na newsletter, možemo vam poslati i newsletter u kojem vas obavještavamo o najnovijim proizvodima i tehnologijama, te vas možemo pozvati na događaje i sajmove ili druge marketinške aktivnosti.

Konačno, moguće je da ćemo, prema našim zakonskim obavezama, možda morati da obradimo lične podatke jer smo obavezni po zakonu. U svakom slučaju ćemo obraditi finansijske podatke za naše porezne i računovodstvene obaveze.

Newsletters

Možemo vam slati biltene poštom o proizvodima i uslugama koje već kupujete. Ako vam želimo pristupiti u vezi s drugim proizvodima ili uslugama, zatražićemo vašu dozvolu za to. Uvek možete povući ovu dozvolu tako što ćete izabrati otkazivanje ili 'opt-out' na dnu biltena. Vaša adresa e-pošte se tada nalazi u posebnoj listi tako da znamo da ne želite da vas kontaktiramo putem pošte.

Deljenje sa trećim licima 

Mi nikada ne dostavljamo, prodajemo ili iznajmljujemo vaše podatke trećim stranama, osim ako smo po zakonu obavezni dostaviti podatke ili ako ste za to dali dozvolu. Koristimo servis provajdere za pružanje naših usluga. Oni obrađuju samo lične podatke u skladu sa nalogom koji smo dali.

Obrađivači koje koristimo su:

 • Naziv: BZTRS Agency B.V.
  Opis obrade: Naš domaćin web sajta
 • Naziv: CRM sistem (možete zatražiti više detalja od nas)
  Opis obrade: Naš sistem evidencije kupaca

Podaci u EEA

Vaši lični podaci obrađuju se samo u Evropskom ekonomskom prostoru (European Economic Space - EEA), kao i od strane svih obrađivača s kojima radimo.

Period čuvanja

Vaše lične podatke ne čuvamo duže nego što je potrebno za jedan od ciljeva koje smo opisali. Period čuvanja može varirati na osnovu zakona, ali možete pretpostaviti da brišemo sve podatke koje više ne trebamo obraditi 3 godine nakon posljednjeg kontakta između vas, vaše tvrtke i nas.  Možemo se odlučiti za anonimizaciju umjesto za brisanje ako je to potrebno za našu statistiku, na primjer.

Prava koja možete koristiti

Ako obrađujemo vaše lične podatke, imate pravo da ih kontrolišete prema zakonu o privatnosti. Možete zatražiti pregled, ispravku, prigovor na korištenje ili brisanje podataka ako se čini da se obrada ne odvija ili se više ne odvija na način na koji mi to obrazlažemo. 

Kakav god da je vaš zahtev, kontaktirajte nas i mi ćemo vam pomoći besplatno. Za to možete koristiti detalje za kontakt ispod. Očigledno ne možemo da menjamo vaše lične podatke za neke od naših ciljeva. U slučaju povlačenja dozvole ili davanja prigovora direktnom marketingu, uvijek ćemo se pridržavati ovog zahtjeva. Konačno, imate i pravo na prenosivost podataka, ako je to tehnički izvedivo i ako ne moramo imati neproporcionalne troškove za to. Ako se ne slažete s nama, možete se obratiti belgijskom nadzornom organu. 

Promjene i kontakt podaci

Zadržavamo pravo da povremeno menjamo ovu politiku. Sve izmjene će biti objavljene na ovoj stranici. Najnovije izmjene datiraju od maja 2018. godine. Ako imate bilo kakvih pitanja o ovoj politici privatnosti, o tome kako koristimo vaše podatke, ili ako želite ostvariti jedno od svojih zakonskih prava, možete uspostaviti kontakt koristeći sljedeće podatke:

DiBO NV
privacy@dibo.com

Hoge Mauw 250
B-2370 Arendonk 

T. 0032 (0)14 67 22 51