Politika kolačića

Mi koristimo 'kolačiće' za pružanje naših usluga i za udobnost vas kao posjetitelja na našoj web stranici. Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš web-preglednik sprema na vaše računalo kada posjetite web-lokaciju. Ovi kolačići se obično čitaju kasnije kada ponovo posjetite web-lokaciju. Po zakonu smo obavezni tražiti vašu dozvolu za korištenje nekih od ovih kolačića jer to može predstavljati kršenje vaše privatnosti, a vi imate kontrolu nad svojom privatnošću. U tom slučaju morate kliknuti za davanje saglasnosti. U ovoj politici objašnjavamo koje kolačiće koristimo i kako. 

Kolačići imaju niz funkcija, uključujući pamćenje vaših preferencija, bilježenje ponašanja posjetitelja (web analitika) i, na primjer, prikazivanje relevantnih oglasa na drugim web stranicama. Koristimo vlastite „kolačiće prve strane“ i kolačiće od trećih strana ili „kolačiće trećih strana“. Iako nam nije potrebna dozvola za instaliranje kolačića koji su strogo potrebni za rad web stranice, sažetak svih vrsta kolačića s objašnjenjem je naveden u nastavku.

Sažetak kolačića

Za funkcionalne svrhe

Ovi kolačići su strogo potrebni za tehničko funkcioniranje web stranice i mi ne tražimo vašu dozvolu za njih, niti ako potječu od trećih strana koje koristimo.

Sesija

Porijeklom iz DiBO 

Funkcija : Privremena pohrana informacija o vašoj sesiji (posjeta web-mjestu). Ovaj kolačić ne čuva nikakve lične podatke i podržava dobru tehničku operativnost web lokacije.

Trajanje čuvanja : Ovaj kolačić se briše kada napustite web lokaciju.

QOS token

Porijeklo iz OpenStreetMap-a

Funkcija : Privremena pohrana informacija o vašoj sesiji (posjeta web-mjestu). Ovaj kolačić ne čuva nikakve lične podatke i podržava dobru tehničku funkcionalnost API-ja za mape.

Trajanje čuvanja : Ovaj kolačić se briše kada napustite web lokaciju.

Za analitičke svrhe

Koristimo ovu vrstu kolačića za analizu korištenja naše web stranice kako bismo poboljšali njegovu funkcionalnost, kvalitetu i učinkovitost. Potrebno nam je samo vaše odobrenje ako prikupimo više podataka nego što je to striktno potrebno. Potreban nam je taj uvid da bismo mogli prilagoditi i poboljšati našu web stranicu. Zatim koristimo informacije kako bismo vam omogućili brže pronalaženje određenih dijelova lokacije, na primjer.

Google Analytics

Potiče iz Google-a

Funkcija: Sa Google Analytics-om vidimo kako koristite DiBO web lokaciju i kako ste nas pronašli. Koristimo to znanje da poboljšamo naše sajtove. 

Trajanje čuvanja: Najviše 24 mjeseca

Hotjar

Potiče iz Hotjara

Funkcija: Hotjar (analitički) kolačići identificiraju vas kao jedinstvenog posjetitelja i osiguravaju da vidite pravi sadržaj. To nam pomaže da analiziramo kako korisnici koriste web stranicu. Možemo vas pratiti tokom sesije sa ovim kolačićima.  

Trajanje čuvanja: Ovi kolačići se automatski brišu nakon 365 dana.

Za potrebe praćenja

Koristimo ove kolačiće za bilježenje načina na koji koristite našu web stranicu, a mi pokušavamo da vam pomognemo pri odabiru proizvoda koji vam najbolje odgovara na osnovu vašeg ponašanja na web lokaciji. Tada možemo ponuditi proizvode ili usluge koje vas mogu zanimati, ili prikazati osobne preporuke i reklame. Ovaj tip kolačića možemo instalirati samo uz vašu dozvolu jer ti kolačići nisu strogo potrebni za našu web stranicu.

Dvostruki klik

Potiče iz Google-a

Funkcija: DiBO koristi Google DoubleClick za registraciju i prijavljivanje aktivnosti kao korisnika web-lokacije nakon pregleda ili klikanja na neki od oglasa. Svrha je da se izmeri efektivnost naših reklama i da se predstavi određena reklama vama kao posjetiocu.

Trajanje čuvanja: Najviše 18 mjeseci

Google Remarketing

Potiče iz Google-a

Funkcija: S ovim kolačićem vam pokazujemo ponude za proizvode koji vas mogu zanimati. Bez ovog kolačića propustit ćete osobne preporuke na našim web stranicama, u našem newsletter-u i u e-porukama s osobnim savjetima.

Trajanje čuvanja: Najviše 24 mjeseca

LinkedIn share

Porijeklo iz LinkedIna

Funkcija: Na našim web stranicama koristimo dugmiće društvenih medija kako bismo mogli dijeliti i promovirati stranice na web-lokaciji. Dugmad iz različitih kanala sadrže kodove samih društvenih kanala, tako da se ovdje šalju kolačići trećih strana. Ovi kolačići pamte ako ste prijavljeni. 

Trajanje čuvanja: Najviše 24 mjeseca

Dugmad društvenih medija

Ako koristite gumb društvenih medija da biste dijelili našu stranicu ili njen sadržaj, kolačić se sprema na relativnoj web-lokaciji društvenih medija. Mi nemamo kontrolu nad sadržajem ovih kolačića i uputili bismo vas na objašnjenje na njihovoj stranici. Mi ne primećujemo uvek ove kolačiće, i ako se suočite sa njima, uvek možete da nas obavijestite.

Novi razvoj

Zapamtite da se informacije u ovoj izjavi mogu mijenjati uvijek iznova, na primjer kada ažuriramo našu web stranicu ili kada se promijene propisi o kolačićima. Činimo sve što je u našoj moći da ove informacije uvijek budu što tačnije, stoga vam savjetujemo da redovno provjeravate ovu stranicu. Ako postoje promjene, uvijek možete odlučiti želite li promijeniti postavke kolačića.

Pitanja?

Ako imate bilo kakvih pitanja ili primjedbi u vezi s ovim kolačićima ili vašom privatnošću, uvijek možete kontaktirati privacy@dibo.com. Tada ćemo vam pomoći što je prije moguće.